İsmail Kılıçarslan Yeni Şafak Gazetesi

Yerli, yerel, ulusal, küresel

Birkaç gündür, sürecin bir parçası olmaktan da büyük mutluluk duyduğum bir güzel girişim için Kahramanmaraş’tayım. Maraş, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na edebiyat alanından giren ilk Türk şehri olmaya hazırlanıyor.

31 Ekim 2020 | 220 okunma

Birkaç gündür, sürecin bir parçası olmaktan da büyük mutluluk duyduğum bir güzel girişim için Kahramanmaraş’tayım.

Maraş, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na edebiyat alanından giren ilk Türk şehri olmaya hazırlanıyor. Başvuru süreci olumlu sonuçlanırsa Bağdat, Beyrut, Dublin, Manchester, Lviv gibi şehirlerin yanına yazdıracak adını.

Bu başvuruyu bahane kılıp asıl derdimi anlatmayı deneyeyim.

Dünyada Kahramanmaraş ve benzeri pek çok “potansiyeli yüksek” şehir var. Kimi sanayi ile kimi bilim ile kimi sanat ile tabiri caizse “kabuğunu yırtmaya” çalışıyor. Şehirler, kendilerini bir şeyle özdeşleştirmek ve o alanda görünürlüğünü ön plana çıkararak diğer alanları da “himâye” etmek ve geliştirmek niyetindeler.

Bu “kabuğunu yırtmak” bahsi önemli ve mutlak surette bir sıralama gözetilmesi iktiza ediyor. O halde geldik yazının başlığına... “Kabuk yırtma” derdindeki şehirlerin önce yerli kodlarını yerli yerine oturtması, or

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsmailağa buluşması: Sahi nedir bu Halidilik meselesi? 05 Mayıs 2024 | 1.855 Okunma İsmailağa buluşması 04 Mayıs 2024 | 1.799 Okunma Sosyal çürüme yazıları 6: Gösterişli sefalet cumhuriyeti 30 Nisan 2024 | 3.474 Okunma Bi şey yapmalı! 28 Nisan 2024 | 416 Okunma Sosyal çürüme yazıları 5: Varlık vehmi cumhuriyeti 27 Nisan 2024 | 339 Okunma