İsmail Kılıçarslan Yeni Şafak Gazetesi

Yaşasın Filistinli sinemacılar

Filistinli yönetmen-yapımcı May Odeh şöyle yazmış sosyal medyadan yaptığı açıklamada: “Böyle bir festivalin sponsorluk için savaş suçları işleyen bir ülkeyle işbirliği...

10 Nisan 2018 | 253 okunma

Filistinli yönetmen-yapımcı May Odeh şöyle yazmış sosyal medyadan yaptığı açıklamada: “Böyle bir festivalin sponsorluk için savaş suçları işleyen bir ülkeyle işbirliği yaptığına inanamıyorum.”

Odeh’in “savaş suçları işleyen bir ülke” dediği yer elbette yere batası, bir daha belini doğrultamayası, tarihin çöp tenekesinde hak ettiği yeri bulası İsrail. “Böyle bir festival” olarak nitelediği festival ise, İKSV’nin düzenlediği İstanbul Film Festivali.

Karışık mı anlatıyorum? O halde baştan alayım.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, fevkalade büyük bir yanlışa imza atarak hem İstanbul Film Festivali, hem de İstanbul Müzik Festivali için ARTISRAEL isimli lanetli kurumla bir destek anlaşması imzalamış.

Nedir bu ARTISRAEL isimli lanetli kurum? Parasını doğrudan Siyonizm’in temin ettiği, tüm dünyada kendisini İsrail’i şirin göstermek için uğraşan, güya sanat sepet işlerini destekleyerek doğrudan İsrail’e halkla ilişkiler faaliyeti temin eden bir kurum.

Tabii, bu lanetli kurumun sponsorluğu ortaya çıkınca Filistinli sinemacılar derhal bir “festivali boykot çağrısı” yapmışlar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsmailağa buluşması: Sahi nedir bu Halidilik meselesi? 05 Mayıs 2024 | 212 Okunma İsmailağa buluşması 04 Mayıs 2024 | 1.721 Okunma Sosyal çürüme yazıları 6: Gösterişli sefalet cumhuriyeti 30 Nisan 2024 | 3.471 Okunma Bi şey yapmalı! 28 Nisan 2024 | 416 Okunma Sosyal çürüme yazıları 5: Varlık vehmi cumhuriyeti 27 Nisan 2024 | 338 Okunma