İsmail Kılıçarslan Yeni Şafak Gazetesi

Taciz, tecavüz ve ötesi

Görünen şudur. CHP için her geçen gün “taşıması felaket bir yük”e dönüşen Canan’ın etki alanı arttıkça bu tip alçaklıkların, bu tip ahlaksızlıkların arşa çıktığını daha çok görürüz.

05 Aralık 2020 | 765 okunma

Bu kaçıncı taciz-tecavüz konulu yazım bilmiyorum. Sanırım 10’u geçmiştir. Her yazıda tacizin, tecavüzün, kadına şiddetin bir sınıf meselesi değil, bir “toplumsal ortalama gerçeği” olduğunu anlattım dilim döndüğünce. Bilmem hangi Kur’an kursunda bir taciz-tecavüz olduysa da, bilmem hangi gece kulübünde bir taciz-tecavüz olduysa da bunun “mekândan, insan topluluklarının genelinden, dinden bağımsız” bir mesele olduğunu söyledim, söylemeye çalıştım.

Sözgelimi pedofili denilen sapkınlık toplumsal sınıf, eğitim durumu, ırk, memleket, mezhep ayrımı yapmaz. Fakir, ilkokul mezunu, Türk, Sünni biri de bu sapkınlıkla kayıtlı olabileceği gibi zengin, doktora yapmış, İngiliz, Protestan biri de bu sapkınlıkla kayıtlı olabilir.

Taciz ve tecavüz için de böyledir bu. Oval ofiste de çıkabilir karşımıza, terkedilmiş bir inşaatta da, sokakta da, camide de, AVM’de de, kulüpte de…

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bi şey yapmalı! 28 Nisan 2024 | 321 Okunma Sosyal çürüme yazıları 5: Varlık vehmi cumhuriyeti 27 Nisan 2024 | 333 Okunma Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 442 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 913 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 958 Okunma