İsmail Kılıçarslan Yeni Şafak Gazetesi

İsmailağa buluşması

Geçtiğimiz çarşamba gün, İsmailağa Cemaati açısından da, o esnada tekkede bulunan gazeteciler açısından da tarihi bir gündü bence. İsmailağa, uzun tarihinde ilk kez tekkenin kapılarını...

04 Mayıs 2024 | 0 okunma

Geçtiğimiz çarşamba gün, İsmailağa Cemaati açısından da, o esnada tekkede bulunan gazeteciler açısından da tarihi bir gündü bence. İsmailağa, uzun tarihinde ilk kez tekkenin kapılarını bir basın toplantısı için gazetecilere açtı, biz de yirmi kadar gazeteci ile birlikte cemaatle ilgili merak ettiğimiz ne varsa öğrenme fırsatı yakaladık. Salih Topçu hoca, Abdullah Kılıç hoca, Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu gibi cemaatin önde gelen isimlerini dinlediğimiz, sorularımızı sorduğumuz bu buluşmadan çokça anlatılacak meseleyle, çokça notla döndüm. Yerim elverdiği oranda hepsini anlatmaya çabalayacağım.

Herkesin çokça merak ettiği Cübbeli Ahmet meselesinden başlayacağım tabii ama önce Nakşibendi tarikatının Halidiyye kolunun bazı usullerinden bahis açmam gerekir.

Gelenekli tarikatlarda, bu tarikatlara karşı korku biriktiren ve şeyh efendileri diktatörlermiş gibi gören seküler tayfanın düşüncelerinin aksine, kuralları açıklıkla ortaya konmuş bir “tarikat işlerini sevk yapısı” vardır. Hemen hiçbir şey “ben istedim oldu” şeklinde ilerlemez. Bu o kadar öyledir ki tarikat usulünün esaslarını şeyh efendiler dahi yerinden kımıldatamaz.

Halidi Nakşibendilerde şeyh efendiler...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
O güne geri dönmek 18 Mayıs 2024 | 235 Okunma Sosyal Çürüme Yazıları 7: Dedelerden himmet umma cumhuriyeti 14 Mayıs 2024 | 609 Okunma İnsanlığın tek Yahya’sı 12 Mayıs 2024 | 288 Okunma Randevu sistemi, kamu iletişimi ve ötesi 11 Mayıs 2024 | 303 Okunma Bu başarı hepimizin 07 Mayıs 2024 | 761 Okunma