İsmail Kılıçarslan Yeni Şafak Gazetesi

Futbolun asla sadece futbol olmadığı o çirkin yer

Eh, benim gibiler de “topa girip de ne olacak ki?” diye düşünüyor sadece

12 Haziran 2021 | 336 okunma

Önce güzelden başlayayım. Adem Metan’ın davetlisi olarak katıldığım bir futbol maçından yani. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin gençlerden kurulu takımına karşı, Adem’in “umre vakti gelmiş yaş ortalamalı” takımında kaleye geçme talihsizliğini yaşadım. 3 golümü efendi gibi yiyip oyundan çıkarken “oyun hakkında” şunu düşündüm: Bu dünyanın en güzel oyunu.

Tam olarak böyle benim için. Futbol, ben onunla tanıştığım günden beri oynadığım ve izlediğim en güzel oyun. Oynamasını, izlemesini, takip etmesini en sevdiğim oyun. Öyle ki hayatımın bir döneminde futbol ile ilgili bütün literatürü yutarcasına okumuştum. Üniversiteli akıllı çocukların kurumsallaştırıp mazlum işçi sınıfının “pür keyif” alarak güzelleştirdiği bu oyunun endüstriye nasıl teslim olduğunu anlamak, futbol ekonomisinin nasıl devasa boyutlara ulaştığını öğrenmek, bahis işinin nasıl da bu oyunun köküne darı ektiğini bilmek bile çok yıpratmamıştı oyuna ilgimi.

Bu konuda ne derler bilirsiniz: “Bir şey var ama eksile eksile var.”

Şimdi gelelim çirkine... Zannediyorum Türkiye’de futbol, endüstrisiyle, ekonomisiyle, altyapısıyla....

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu başarı hepimizin 07 Mayıs 2024 | 312 Okunma İsmailağa buluşması: Sahi nedir bu Halidilik meselesi? 05 Mayıs 2024 | 1.924 Okunma İsmailağa buluşması 04 Mayıs 2024 | 1.806 Okunma Sosyal çürüme yazıları 6: Gösterişli sefalet cumhuriyeti 30 Nisan 2024 | 3.474 Okunma Bi şey yapmalı! 28 Nisan 2024 | 417 Okunma