İsmail Kılıçarslan Yeni Şafak Gazetesi

Bu sefer Polyanna haklı

Bizim Tarık Tufan, namlı pesimistlerdendi eskiden. Hala da biraz pesimisttir zannediyorum. Benimse iyimserliğim herkes tarafından bilinir. Ben Tarık abiye ne zaman “muhtemel iyi bir şey”den söz etsem o duraksamadan “Polyanna’yla...

21 Haziran 2022 | 390 okunma

Bizim Tarık Tufan, namlı pesimistlerdendi eskiden. Hala da biraz pesimisttir zannediyorum. Benimse iyimserliğim herkes tarafından bilinir. Ben Tarık abiye ne zaman “muhtemel iyi bir şey”den söz etsem o duraksamadan “Polyanna’yla konuşmuşsun yine, haberler çok iyi desene” derdi.

Dün gazetemiz Yeni Şafak’ı ziyaret edip yazarlar ve gazete çalışanlarıyla bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i dinlerken geldi aklıma Tarık abinin bu meşhur cümlesi. Ama zannediyorum bu sefer Polyanna haklı.

Aslında sert bir gerçekten söz ederek başladı bakan konuşmasına. Türkiye’nin petrol ihtiyacının %92’sinin, doğalgaz ihtiyacınınsa %99’unun yurtdışına bağımlı olduğunu hatırlattı. Ve bence çok açık konuştu: “İran ve Venezuela petrolleri devreye girmezse, Rusya-Ukrayna Savaşı bir yere bağlanmazsa akaryakıt ve doğalgaz fiyatlarında bir iyileşme beklemek zor.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsmailağa buluşması: Sahi nedir bu Halidilik meselesi? 05 Mayıs 2024 | 579 Okunma İsmailağa buluşması 04 Mayıs 2024 | 1.748 Okunma Sosyal çürüme yazıları 6: Gösterişli sefalet cumhuriyeti 30 Nisan 2024 | 3.472 Okunma Bi şey yapmalı! 28 Nisan 2024 | 416 Okunma Sosyal çürüme yazıları 5: Varlık vehmi cumhuriyeti 27 Nisan 2024 | 338 Okunma