İsmail Kılıçarslan Yeni Şafak Gazetesi

Ben çok mu memnunum bundan?

Bir kere yazdım, bir kere daha yazacağım. Benim çok mu hoşuma gidiyor sürekli var oluş ve var kalış meselesi üzerinden sandığa gidip tercihimi bunun üzerinden yapmak? En temel yerden, neredeyse ihtiyaçlar piramidinin en alt...

15 Nisan 2023 | 468 okunma

Bir kere yazdım, bir kere daha yazacağım. Benim çok mu hoşuma gidiyor sürekli var oluş ve var kalış meselesi üzerinden sandığa gidip tercihimi bunun üzerinden yapmak? En temel yerden, neredeyse ihtiyaçlar piramidinin en alt basamaklarından biri olan “barınma-güvenlik” üzerinden oy vermek zorunda kalmayı çok matah bir şey olarak mı kurguluyorum dersiniz? Manyak mıyım sizce?

Şöyle arkama yaslanıp mevcut başkan adaylarının ve seçime girecek siyasi partilerin bana hangi pratik vaatleri yaptığını uzun uzun inceleyerek ve sonunda mesela “şu partinin kültür politikalarını daha dinamik buldum” yahut “şu başkan adayının eğitim politikasına yaklaşımını çok sevdim” diyerek oy kullanmak istiyorum. Ne var ki günün sonunda hep Tanpınar haklı çıkıyor ve Türkiye evlatlarına kendisinden başka bir şeyle meşgul olma fırsatı vermiyor.

Mesela şu vize işi. Türkiye’yi yönetmeye talip yedili masanın cumhurbaşkanı adayı “ilk iş vizeleri kaldıracağız” dedi malum. Hatta sunucular “ama efendim, bu sizin yapacağınız iş değil” dediler, o da “hayır efendim, bu bizim yapacağımız iş, hemen hallederiz” dedi.

Türkiye isteseydi AB ile vize serbestisini hayata geçirebilirdi çoktan. 7 madde...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsmailağa buluşması: Sahi nedir bu Halidilik meselesi? 05 Mayıs 2024 | 1.377 Okunma İsmailağa buluşması 04 Mayıs 2024 | 1.784 Okunma Sosyal çürüme yazıları 6: Gösterişli sefalet cumhuriyeti 30 Nisan 2024 | 3.474 Okunma Bi şey yapmalı! 28 Nisan 2024 | 416 Okunma Sosyal çürüme yazıları 5: Varlık vehmi cumhuriyeti 27 Nisan 2024 | 338 Okunma