Hıncal Uluç Sabah Gazetesi

Zsa Zsa Gabor ve bizim aile..

Zsa Zsa (Jo Jo okunur) Gabor, 1940'lı yılların başından beri hayatımda olan biridir. Önce babamdan dinlerdim öykülerini.. Macar güzelin Atatürk'e nasıl aşık olduğunu anlatırdı.. Sonra...

25 Aralık 2016 | 875 okunma

Zsa Zsa (Jo Jo okunur) Gabor, 1940'lı yılların başından beri hayatımda olan biridir. Önce babamdan dinlerdim öykülerini..
Macar güzelin Atatürk'e nasıl aşık olduğunu anlatırdı.. Sonra da, yakışıklı Türk diplomat, günümüz ünlü fikir adamı Murat Belge'nin babası Burhan Belge ile evliliğini..
Sonra Hollywood'a gitti, Jo Jo!.
Filmlerini görmeye başladık. O zaman aklım pek ermezdi. Ne çarpıcı bir kadın olduğunu, ergenlik yaşlarımda anladım..
Filmlerini kaçırmaz oldum.
Sonra.. Sonra kız kardeşim girdi devreye.. Dil Tarih'te İngiliz Filolojisi okuyor..
Bir gün eve geldim.. Elinde bir İngilizce kitap, dalmış gitmiş.. Notlar alıyor..
Shakespeare değil okuduğı.. Zsa Zsa Gabor iyi mi?..
Kitabın adı?.
"How to Catch a Man!." Yani "Erkekler nasıl elde edilir!." Valla, damat Fethi, belki de bu kitaba kurban gitti.
Serpil'in arkadaşlarına dağıttığı kitap notlarının birinci maddesini buyrun..
"Çaktırmadan hobilerini öğrenin ve sizin de hobinizin o olduğunu adama inandırın.." Bir gün Ankara'da maça gidiyorum. O zaman 19 Mayıs Stadı'nın etrafında dış sahalar var, orada amatör küme maçları oynanır.. Baktım, futbolun yanında konuşulmasından bile nefret eden Serpil, Fethi'nin yanında.. Yer donmuş, Serpil donmuş.. Isınmak için zıplayarak, futbolu ne kadar sevdiğini müstakbel damada gösteriyor, onunla üçüncü küme maçı izleyerek.
Evlendiler. Bir gün Serpil, Fethi, ben İstanbul'a geldik.
Fener- Galatasaray maçı var. Biz Fethi'yle gittik. Serpil'deki suratı görmelisiniz.. "Bir gün için İstanbul'a geliyoruz. Onda da maça gidiyorsunuz. Yazıklar olsun size.." Taktikler yüzüğü takana kadar, yani. Sonra, titre, kendine dön..
Özet.. Jo Jo taktiği iyi ki de söktü..
Aile harika bir damat kazandı. Sonra harika bir yeğen geldi. Sonra da, hepimizin gözdesi, neşesi, mutlu, umutlu bir torun..
Yani, Jo Jo, ailemizin yaşamını nasıl renklendirdi, bilemezsiniz!.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 275 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 604 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma