Hıncal Uluç Sabah Gazetesi

Kovid-19’un Omicron’a dönüşmesi ne demek!..

Komplo teoricilerini zerre dikkate almıyorum. Sağlıklı düşüncenin yolu onları okumamak, dinlememek, şu veya bu sebeple onlardan birine maruz kalınırsa da gülüp geçmek.. Şimdi duruma bakalım.. Geçen gün...

08 Ocak 2022 | 286 okunma

Komplo teoricilerini zerre dikkate almıyorum. Sağlıklı düşüncenin yolu onları okumamak, dinlememek, şu veya bu sebeple onlardan birine maruz kalınırsa da gülüp geçmek..
Şimdi duruma bakalım..
Geçen gün Fatih Altaylı, Sağlık Bakanı'na yazıyordu..
"Kovid-19 ilk çıktığında çevremde yakalanan çok nadirdi. Şimdi tonla.. Onlara bakıp, bakanlığın açıkladığı rakamların gerçekleri ifade etmediğini düşünüyorum. Şu anda her gün Kovid'e yakalananların sayısı, açıklananın birkaç misli olmalı" diyordu.
Fatih'e hak verdim.. Geçen yıl yaşadığım küçük bir Anadolu kasabası nüfusundaki Alkent'te bir kişi Kovid oldu mu, hepimizin haberi oluyordu.
Şimdi, Kemal'in cenaze töreninin ardından, Serpil, eşi, Öcal Ağbim, yeğenim Zeynep ve eşi Kovid oldular. En yakın ailemde 5 kişi.. Olmayan, ben, Özay Yengem..
Yani rakamlara bakarsanız durum dehşet.. Ama paniklemez ve sağlıklı düşünürseniz..
Hadi düşünelim..
Frankfurt'ta aile doktorluğu yapan ve iki yıldır 7/24 sadece Kovid'le uğraşan Dr. Erdoğan Karatay, salgın patlak verdiği ve sadece bizde değil, dünyada panik yarattığı sırada, 2 yıl önce bu köşede kaleme aldığı yazısında, bugün olacakları aynen söylemişti..
"Kovid-19 sadece insanda yaşayan bir virüs. Yani konağı sadece insan.. İnsanı öldürürse, kendi neslini de yok eder. O zaman mutasyona uğrayacak. Neslini devam ettirebilmek için daha hızlı yayılacak, ama daha az öldürecek..
Biz sadece Delta ve Omicron'u biliyoruz ama, Kovid-19'un uğradığı mutasyon onlarca, belki de yüzlerce.." Doktor yeni yazısını bu hafta sonu yazıp yollayınca öğreniriz. Neyse..

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 276 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 605 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 358 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 258 Okunma