Hıncal Uluç Sabah Gazetesi

Akmerkez’in etrafı nihayet tamam!

Önce güzel haberi vereyim.. Akmerkez'in etrafı, kurulduğu günden beri ilk defa temizlendi. Ne Paper Moon torpillileri kaldı, ne başkası.. Bir haftadır hiçbir tarafında, hatta karşısında kaçak park eden taksi, hususi...

01 Mart 2018 | 316 okunma

Önce güzel haberi vereyim..
Akmerkez'in etrafı, kurulduğu günden beri ilk defa temizlendi. Ne Paper Moon torpillileri kaldı, ne başkası.. Bir haftadır hiçbir tarafında, hatta karşısında kaçak park eden taksi, hususi kalmadı. Dört bir yanında ekipler göz açtırmıyorlar.
Şimdi o ekiplerden iki şey daha bekliyorum.. (Şımardık bir kere..) Madem o kadar ekip var, o zaman Akmerkez etrafını pilot bölge yapın.
Pilot bölge şu..
"Sıfır hata" Yani, Akmerkez'in orda kurallara aykırı kuş uçmayacak..
Giderken cep telefonu kullanan mı?.
Emniyet kemerini takmayan mı?. Ön koltukta minnacık çocuk oturtan mı?.
Yani İstanbul insanları (Yaşayan ve gelen) Akmerkez önünden geçerken "Burda devlet var" diyecek. Kendine çeki düzen verecek.. Bu öyle aklına yerleşecek ki, giderek başka yerlerde de uygulamaya başlayacak. O zaman da herkesin başına polis dikmeye gerek kalmayacak.
Bu öneriyi geçen yüz yılda, yani 20 sene falan önce yapmıştım.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 275 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma