Hilal Kaplan Sabah Gazetesi

CHP ve EOKA meselesi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş yıldönümü için hazırladığı videoda gösterilen resim, günlerdir konuşuluyor. Çünkü videoda "Kıbrıs'ın bağımsızlığı" denirken ekranda...

13 Eylül 2023 | 941 okunma

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş yıldönümü için hazırladığı videoda gösterilen resim, günlerdir konuşuluyor. Çünkü videoda "Kıbrıs'ın bağımsızlığı" denirken ekranda EOKA'cı teröristlerin ele geçirdiği bir Türk bayrağı ile yaptıkları gövde gösterisi yer alıyor.
Video dolaşıma girdikten kısa bir süre sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabına, videodakilerin EOKA'cı teröristler olduğu bilgisi iletildi. Ancak CHP'den bir düzeltme gelmediği gibi Kılıçdaroğlu kanadından, "Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında EOKA'cıların nasıl gömüldüğünü anlatan bir sahnedir bu" açıklaması geldi. Ardından demirbaş CHP'li olan Sözcü Faik Öztrak, videonun "dört dörtlük olduğunu ve güncelleme ihtiyacı olmadığını" söyledi.
"Bir hata, nasıl içinden çıkılmaz bir soruna dönüştürülür?" sorusunun uygulamalı cevabına CHP'li yazarlar bile isyan etti. Misal Deniz Zeyrek, CHP'nin parti içi yenilenmeyi savunan kanallarından Sözcü TV'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından paylaşım yapan danışmanına "geri zekâlı" dedi.
Video kurgu ekibinin yaptığı bir...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nakba 17 Mayıs 2024 | 24 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 107 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 182 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma Batı cephesinde yeni bir şey var 10 Mayıs 2024 | 223 Okunma