Fikret Bila Halk TV

Uygulanmayan Anayasa

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’la CHP Genel Başkanı Özgür Özel yarın görüşecekler. Özel, görüşmenin TBMM’de veya AK Parti Genel Merkezi’nde yapılmasını...

01 Mayıs 2024 | 0 okunma

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’la CHP Genel Başkanı Özgür Özel yarın görüşecekler.

Özel, görüşmenin TBMM’de veya AK Parti Genel Merkezi’nde yapılmasını tercih edeceğini açıklamıştı. Görüşmenin Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacağı konuşulmuştu ancak dün akşam saatlerinde görüşmenin AK Parti Genel Merkezinde olacağı açıklandı. Bu karar Erdoğan'ın taleplerine duyarlı davrandığını gösteriyor.

Özel, görüşmenin yerini sorun etmeyeceğini, görüşmenin içeriğinin önemli olduğunu, bu nedenle Saray’a da gidebileceğini de daha önce açıklamıştı.

Erdoğan’ın gündeminde “yeni anayasa” var. Yeni anayasa konusunu Özel’e açacağını ve CHP’den de destek bekleyeceğini söylemişti.

Özel’in gündemi ise farklı.

Özel’in gündeminde CHP’li belediyelerin iktidar tarafından engellenmesi, Cumhurbaşkanın imzasını bekleyen projeler, ekonomik kriz, emeklilerin maaş artışı beklentisi, milletvekili seçilen ancak serbest bırakılmayan Can Atalay’ın ve Gezi Parkı tutuklularının durumu, atanamayan öğretmenler, söz verildiği halde kaldırılmayan mülakat uygulaması. Yargı başta olmak üzere devlet kurumlarının tarikatlar tarafından parsellenmiş olması gibi konular var.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Devleti Dönüştürmenin Sonuçları 17 Mayıs 2024 | 113 Okunma Önceki Genelgelere Ne Oldu? 15 Mayıs 2024 | 185 Okunma Emekliler İçin Örgütlü Muhalefet 13 Mayıs 2024 | 189 Okunma Fakirleşme Mesajı 10 Mayıs 2024 | 324 Okunma Türkiye’nin Çıkış Yolu 08 Mayıs 2024 | 318 Okunma