Fikret Bila Halk TV

Muhalefetin Ortak Sorumluluğu

Seçimlere ortak adayla giren, mitinglerde kürsüye birlikte çıkan, ortak kampanya yürüten muhalefet partilerinin sorumluluğu da ortaktır. Seçim yenilgisinin faturasını CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve partisine...

31 Temmuz 2023 | 299 okunma

Seçimlere ortak adayla giren, mitinglerde kürsüye birlikte çıkan, ortak kampanya yürüten muhalefet partilerinin sorumluluğu da ortaktır.

Seçim yenilgisinin faturasını CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve partisine kesip kenara çekilmek doğru bir tutum değildir.

Kılıçdaroğlu seçimi kazansaydı muhalefet doğal olarak “birlikte kazandık, başarıda bizim de payımız” var diyecekti. Seçim kaybedildiğinde de “birlikte kaybettik, başarısızlıkta bizim de payımız var” diyebilme sorumluluğunu göstermelidir.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in “lami cimi yok kaybettik” sözünden başka bir değerlendirme yok.

CHP kadar diğer muhalefet partilerinin de seçim sonucunu ve neden kaybettiklerini masaya yatırmaları ve kendilerine düşen hataları, eksikleri saptamaları gerekir.

6’lı Masa’yı oluşturan Gelecek, DEVA, Saadet ve Demokrat Parti’nin Kılıçdaroğlu’nun aldığı oylardaki payını bilemiyoruz. Seçime CHP listelerinden girdikleri için oylarını saydırmamış oldular. Ancak CHP listelerinden 39 milletvekili kazandıklarını biliyoruz. 6’lı Masa’nın en kârlı partileri seçime CHP listelerinden giren partiler oldu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Önceki Genelgelere Ne Oldu? 15 Mayıs 2024 | 181 Okunma Emekliler İçin Örgütlü Muhalefet 13 Mayıs 2024 | 184 Okunma Fakirleşme Mesajı 10 Mayıs 2024 | 322 Okunma Türkiye’nin Çıkış Yolu 08 Mayıs 2024 | 317 Okunma Bir Taşla İki Kuş 06 Mayıs 2024 | 821 Okunma