Fikret Bila Halk TV

Laik Eğitime Bir Darbe Daha

Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ilk hamlesi kız okulları açmak için gerekçe üretmek oldu. Bazı veliler kız çocuklarıyla erkek çocukların aynı okula gitmesini istemiyormuş. Yeni Bakan da...

17 Temmuz 2023 | 481 okunma

Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ilk hamlesi kız okulları açmak için gerekçe üretmek oldu.

Bazı veliler kız çocuklarıyla erkek çocukların aynı okula gitmesini istemiyormuş. Yeni Bakan da okullaşma oranını artırmak için kız okulları açmayı planlıyormuş.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevi laik eğitim sistemi yerine dini kurallara göre eğitim sistemi kurmak değildir. Kız çocuklarını okula göndermek istemeyen aileleri ikna etmek ve çocuklarını okula göndermelerini sağlamaktır.

Demokratik, laik devletlerde esas olan karma eğitimdir.

Nitekim Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 15. maddesinde, Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır. Ancak eğitimin türüne, imkân ve zorunluluklara göre bazı okullar yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir” hükmü yer alır.

Şimdi Milli Eğitim Bakanı bu hükmün ikinci fıkrasını bahane ederek karma eğitimi baltalamak üzere kızlar için ayrı erkekler için ayrı okullar açmak için kolları sıvayacak.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Önceki Genelgelere Ne Oldu? 15 Mayıs 2024 | 181 Okunma Emekliler İçin Örgütlü Muhalefet 13 Mayıs 2024 | 183 Okunma Fakirleşme Mesajı 10 Mayıs 2024 | 322 Okunma Türkiye’nin Çıkış Yolu 08 Mayıs 2024 | 317 Okunma Bir Taşla İki Kuş 06 Mayıs 2024 | 821 Okunma