Fikret Bila Halk TV

Güçlü Seçenek Yine CHP’dir

Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni bir İslam devletine, modern toplumu da din toplumuna dönüştürmeye çalışan AK Parti iktidarına karşı en güçlü seçenek yine...

02 Ağustos 2023 | 324 okunma

Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni bir İslam devletine, modern toplumu da din toplumuna dönüştürmeye çalışan AK Parti iktidarına karşı en güçlü seçenek yine CHP’dir.

Tarihi bir seçimi kaybetmiş olmanın yarattığı hayal kırıklığı ve bıkkınlıkla gösterilen tepkiler ağır bir karamsarlığa ve umutsuzluğa dönüşmemelidir.

Devleti ve ülkeyi demokratik, laik, çağdaş devletler topluluğundan demokrasinin ve laikliğin, dolayısıyla hukukun olmadığı bir Ortadoğu devletine dönüştürme sürecine karşı koyabilecek olan siyasal akımların iskeletini ve öncülüğünü yine CHP kurabilir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin en eski kurucu partisi olarak CHP uzun tarihi boyunca birçok badire atlatmış ancak her defasında yenilenmeyi, güçlenmeyi, büyümeyi başarmıştır.

Bu kez de başaracaktır.

CHP kendi içinde bir demokratik devrim yapabilir, bu yolla örgütünü gençleştirip canlandırabilirse yeniden umut olması en yüksek olasılıktır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Önceki Genelgelere Ne Oldu? 15 Mayıs 2024 | 181 Okunma Emekliler İçin Örgütlü Muhalefet 13 Mayıs 2024 | 183 Okunma Fakirleşme Mesajı 10 Mayıs 2024 | 322 Okunma Türkiye’nin Çıkış Yolu 08 Mayıs 2024 | 317 Okunma Bir Taşla İki Kuş 06 Mayıs 2024 | 821 Okunma