Fikret Bila Halk TV

CHP'nin Tartışması Gereken...

Tarihi bir seçimde, az farklı da olsa yaşanan yenilgilerin ardından yapılacak CHP kurultayı partiye çıkış yolu sağlayacak, iktidara nasıl gelebileceğini gösterecek nitelikte olmalıdır. “Seçimi neden...

26 Temmuz 2023 | 429 okunma

Tarihi bir seçimde, az farklı da olsa yaşanan yenilgilerin ardından yapılacak CHP kurultayı partiye çıkış yolu sağlayacak, iktidara nasıl gelebileceğini gösterecek nitelikte olmalıdır.

“Seçimi neden kazanamadık?” sorusuna gerçekçi yanıt bulabilmek için hatalarını, eksiklerini tek tek saptayıp, irdeleyip onlardan çıkarılan derslere dayalı ufuk açıcı kararlar almalıdır.

Başarıyı getirecek değişim, sadece kişileri değiştirmekle değil ideolojik tartışmalar ışığında yeni politikalar üretmekle sağlanır.

14-28 Mayıs seçim yenilgilerinden sonra CHP’nin içinde ve etrafında yapılan tartışmaların bu düzeyde olduğu söylenemez.

Tartışmalar, kurultayda yeniden aday gösterileceği anlaşılan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile aday olmaya hazırlandığı anlaşılan ve “değişim” bayrağı açan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında “kim genel başkan olmalı” ekseninde sürüyor.

Elbette kaybedilmiş bir tarihi seçim sonrasında partide lider ve kadro tartışması ve değişim istekleri doğaldır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Önceki Genelgelere Ne Oldu? 15 Mayıs 2024 | 181 Okunma Emekliler İçin Örgütlü Muhalefet 13 Mayıs 2024 | 183 Okunma Fakirleşme Mesajı 10 Mayıs 2024 | 322 Okunma Türkiye’nin Çıkış Yolu 08 Mayıs 2024 | 317 Okunma Bir Taşla İki Kuş 06 Mayıs 2024 | 821 Okunma