Fehmi Koru Fehmi Koru

Zülfü yare dokunmayan, sözümün gerçekten meclisten dışarı olduğu bir yazı…

“Zülfü yare dokunmak” deyimi uzun uzadıya anlatılması gereken bir ters durumu yansıtır. Genellikle istemeden ağızdan çıkan ve önemli kişileri gücendirmesi mümkün sözler...

03 Mayıs 2021 | 1.312 okunma

“Zülfü yare dokunmak” deyimi uzun uzadıya anlatılması gereken bir ters durumu yansıtır. Genellikle istemeden ağızdan çıkan ve önemli kişileri gücendirmesi mümkün sözler için kullanılır.

Eğer gücendirecek sözünüzü etrafta bundan etkilenecek kimseler varsa da söylemek niyetindeyseniz, konuşmanıza “Sözüm meclisten dışarı” diye başlarsınız.

Nezaket bunu gerektirir.

Bugün yazacağım konunun kimseyi gücendirmesi gerekmez. Sonuçta bize hayli uzak bir ülkede olup bitenlerden bahis açacağım.

Hindistan’dan…

Kalabalık bir ülke Hindistan; nüfusu 1 milyar 300 milyon. Halkının çoğunluğu Hindu olsa da, bir yönüyle dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip ikinci ülkesi durumunda. [En kalabalık Müslüman ülke 270 milyon nüfusuyla Endonezya.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 9 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.546 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.240 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 871 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma