Fehmi Koru Habertürk Gazetesi

Yeni hükümete doğru...

Son seçimin üzerinden tam 24 gün geçti; bu 24 gün boyunca, ülkemiz, önünde“geçici” yazan bir hükümetle yönetiliyor. Meclis çalışmalarına başladı, başkanını da...

24 Kasım 2015 | 7.045 okunma

Son seçimin üzerinden tam 24 gün geçti; bu 24 gün boyunca, ülkemiz, önünde“geçici” yazan bir hükümetle yönetiliyor.

Meclis çalışmalarına başladı, başkanını da seçti, ama dün ben bu satırları kaleme alırken hükümeti kurmakla görevlendirilmiş AK Parti Lideri Ahmet Davutoğlu, henüz yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayına sunmamıştı.

Fazla acele edilmiyor.

Genellikle seçimden galip çıkan partiler hükümeti kurmakta acele ederler.

AK Parti’nin acele etmesi için görünürde bir sebep yok. Her ne kadar mevcut hükümet “geçici” ise de, Anayasa gereği oluşmuş Bakanlar Kurulu üyelerinin hepsi AK Parti’yle uyumlu kişiler. Muhalefet partileri nedense “geçici hükümet”te yer almayı arzu etmedikleri için... “Bakan” sıfatını kazanmış HDP’li 2 milletvekili de, gördükleri lüzum üzerine, hükümette kalmadı.

Durum böyle olunca, hükümeti kurmada neden acele edilsin ki?..

İlk AK Parti hükümeti (58. hükümet) 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra fazla gecikmeden kurulmuştu. Cumhurbaşkanı Sezer hükümeti kurma göreviniAbdullah Gül’e 16 Kasım tarihinde vermiş, o da Bakanlar Kurulu listesini 18 Kasım günü Çankaya’ya sunmuştu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 33 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.548 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.240 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 871 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma