Fehmi Koru Fehmi Koru

Yanlışa yanlışla mukabele edilmemeli.. Korona mücadelesi için son karar yerinde…

Bugün masamın başına tam kapanma konusunu yazmak üzere oturdum, ama elim klavyede konu başlığı olarak önce ‘Ermeni’ sözcüğünü yazdı.. İki gündür tartışılan o konu, hem ABD hem...

27 Nisan 2021 | 1.471 okunma

Bugün masamın başına tam kapanma konusunu yazmak üzere oturdum, ama elim klavyede konu başlığı olarak önce ‘Ermeni’ sözcüğünü yazdı..

İki gündür tartışılan o konu, hem ABD hem de Türkiye için birdenbire ortaya çıkmadığı gibi, ABD başkanı Joe Biden tarafından sarf edilen sözcük de öylesine kullanılmış değil. Yıllardır ne zaman 24 Nisan tarihine yaklaşılsa ABD’nin o günlerdeki başkanının konu hakkında hangi sözcüğü kullanacağı gündeme gelir, Türkiye “Sakın ha” tavrını belli eder, ABD başkanı da “Hadi, yine sizin dediğiniz olsun” havasına girerdi. 

Barack Obama ‘büyük felaket’ anlamına gelen Ermenice sözcükleri kullanarak ara bir yola başvurmuştu.

Herhalde Washington’da tavır değişikliği uzun müzakereler sonunda belirlenmiştir.

Türkiye’den gelecek tepkiler de göze alınmıştır.

Biden başta olmak üzere bu konuda karar alınırken görüşlerine başvurulmuş yönetim kadrosundan isimler geçmiş dönemlerdeki görevleri sebebiyle Türkiye’yi ve muhataplarını yakından tanıdıklarından, gelecek tepkileri de hesap etmişler ve bir adım sonrası için de senaryolar yazılmıştır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.403 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.585 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.246 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 879 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma