Fehmi Koru Fehmi Koru

‘Uygarlığı kurtarmaya’ kararlı bir ekip bölgeyi ateşe vermeye hazır.. Bu üçlüye dikkat…

Benim doğruluğuna inandığım bir denklem şudur: “Kişinin hangi tür kitaplar okuduğunu söyleyin, ben de size onun nasıl biri olduğunu söyleyeyim.”

19 Mayıs 2019 | 4.952 okunma

Peki ya hakkında kanaat sahibi olmak istenilen kişinin kitaplarla arası yoksa?

Yukarıdaki denklemi şu şekilde değiştirebilirim: “Arkadaşlarının kimler olduğunu söyleyin, size kim olduğunu söyleyeyim.”

ABD başkanı Donald Trump‘ın kitap kurdu olacağını düşünmek abes. Bir keresinde, konu açıldığında, “Benim vaktim mi var ki?” dediği biliniyor. Yine de, her gün attığı sayısız twit mesajları arasında, tavsiye ettiği bazı kitaplara rastlanıyor.

O kitapların başlıklarına bile bakılsa şu sonucu çıkarmak mümkün: Trump kendisini seviyor ve kendisini sevenlerin kitaplarını tavsiye ediyor. Tavsiye ettiği 11 kitaptan 9’u yalnızca onu izlediğini tekrarlayıp durduğu haber kanalının (Fox-TV) sunucu ve yorumcuları…

Tavsiye ettikleri, kendisini öven, rakip gördüklerine söven cinsten kitaplar…

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.833 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.586 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.250 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 879 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma