Fehmi Koru Fehmi Koru

Türkiye’de ‘çok özel’ imam hatip okulları varmış.. Eğitim seviyemiz ‘çok özel’ olmayı kaldıracak gibi değil

Bir dostum Türkiye’nin bir çok ilinde ve bazı ilçelerde çok özel imam hatip okullarının faaliyet gösterdiği haberini verdi. Okulların müdürleri eğitim kadrolarını...

25 Temmuz 2023 | 2.846 okunma

Bir dostum Türkiye’nin bir çok ilinde ve bazı ilçelerde çok özel imam hatip okullarının faaliyet gösterdiği haberini verdi.

Okulların müdürleri eğitim kadrolarını kendileri seçebiliyorlarmış…

“Kartal imam hatipler çoğalıyor” dedi o dost, biraz da endişeyle.

Endişelenmeli miyiz?

Kendi hesabıma endişem yok; ancak endişelenenleri de anlayabiliyorum. “Bir tek imam hatip -Kartal’daki- vardı ve mezunlarıyla kamuda en önemli yerlerde bulunuyorlar; yüzlercesi ile neler olmaz” diye düşünülüp rahatsızlık duyulduğu meydanda.

Gerçekten endişe duyacaksam, ‘çok özel’ denilen okullardan mezun olacak gençlerin başarıları ismi önünde ‘çok özel’ yazmayan o tek okul kadar olacaksa o zaman endişe etmeye başlayabilirim.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 2.294 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 3.899 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.732 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.476 Okunma Tasarruf tedbirleri patronları sevindirmiş.. Cadde ve sokaklarda LED ışıklandırmaya geçilecekmiş… 14 Mayıs 2024 | 2.206 Okunma