Fehmi Koru Fehmi Koru

Türkiye özgürlükler konusunda Mısır’la değil Norveç ve Danimarka ile yarışmalı.. Yenilenme bunun için gerekli…

Anadolu Ajansı (AA) Kahire bürosunu basıp dört gazeteciyi gözaltına alan Mısır rejimi, Türkiye’nin ciddi tepkilerine uluslararası basın kuruluşlarının da katılmasıyla oluşan ortamda beklendiği gibi davrandı: Gözaltına alınan dört gazeteciden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanı serbest bıraktı; üç Mısırlı hala gözaltında.

17 Ocak 2020 | 4.313 okunma

Dün de yazmıştım: Gazeteci milletine hoş gözle bakılmayan bugünün Mısır’ında, mahkemeler, yabancı basın mensuplarına gözdağı vermeyi yeterli bulurken, onlara yardımcı olan kendi vatandaşlarına ‘hain’ gözüyle bakıp müsamaha göstermiyor. 

El-Cezire’nin Kahire muhabirlerinin yargılandığı davanın yargıcının şu sözleri o hissin en çarpıcı biçimde dışa vurumu: “Bunlar casuslardan daha tehlikeli; genellikle yabancılar casusluk yapar, bunlar ise güvenliğe sadakatsizlik etmiş Mısırlılar. Hiçbir ideoloji vatana ihaneti mazur görmez.”

“Mısır’da ne oluyor?” sorusuna cevap aramak üzere güvenilir kaynaklar üzerinden araştırma yaparken, orada yaşananların hiç değilse bir bölümünün bizde de yansımaları olduğunu görüp irkildim.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 496 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.147 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.396 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 754 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.301 Okunma