Fehmi Koru Fehmi Koru

TL dolar karşısında 1 TL değer kazandı; hayal kırıklığı.. ‘Hukuk reformu’ reçetesi devreye sokulmalı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası’nın dünkü kararından sonra TL’nin beklediği canlılığı görmediği hayal kırıklılığını yaşıyorsa, umudu yeşertmenin reçetesinin kendisinin dile getirdiği ‘hukuk reformu’ olduğunu hatırlamalı.

20 Kasım 2020 | 2.589 okunma

Merkez Bankası faiz kararını beklentiler istikametinde verdi; piyasaların karara tepkisi doların TL karşısında değer kaybetmesi olarak gerçekleşti. Bu kararı bekleyen ve bu yolda görüş açıklayanlar genellikle konuya olumlu yaklaşıyor. Bu sabah gazetelerde okuduğum değerlendirmeleri yapanlar karara sahip çıkmakta.

Acaba sonuçtan ve ortaya çıkan tablodan, hükümet, özellikle de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da memnun mu?

Sanmıyorum.

Bu soruyu gündeme taşırken ‘faiz-enflasyon’ ilişkisine dair eski söylemi, kararla o söylemin yanlışlığının kabul edilmiş olmasını kast ediyor değilim. Yönetimde yer alanlar gerektiğinde görüş değiştirirler; yanlıştan dönmek fazilettir.

“Hükümet ve Cumhurbaşkanı sonuçtan memnun mu?” sorumla kast ettiğim, verilen karar sonrasında TL’nin kazandığı değerin yeterli bulunup bulunmadığı…

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.322 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 752 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.283 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.225 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.879 Okunma