Fehmi Koru Fehmi Koru

<strong>Seçime doğru: İktidar cephesinde yer alanların kafaları hayli karışık</strong>

Cumhurbaşkanlığına bağımsız aday olabilmek için gerekli 100 bin imzayı toplayan ikinci kişi Sinan Oğan oldu. Dün akşama kadar 108 bin kişi onun için imza vermiş. Böylece en azından dört kişi...

27 Mart 2023 | 1.482 okunma

Cumhurbaşkanlığına bağımsız aday olabilmek için gerekli 100 bin imzayı toplayan ikinci kişi Sinan Oğan oldu. Dün akşama kadar 108 bin kişi onun için imza vermiş. Böylece en azından dört kişi cumhurbaşkanı seçilebilmek için yarışacak.

Yüksek Seçim Kurulu’nun adaylıklarını onayladığı Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan yanında bağımsız adaylar Muharrem İnce ve Sinan Oğan’dan birine oy kullanılabilecek.

Kılıçdaroğlu ile Erdoğan’ın arkalarında birden fazla parti var. Bağımsız adaylar ise adı üstünde bağımsız. Her ne kadar İnce’nin lideri olduğu bir parti -Memleket Partisi- ve Oğan’ı destekleyeceğini açıklamış Zafer Partisi bulunsa da, ittifak partilerinin adayları karşısında bağımsızlar hayli zayıf bir görüntüdeler.

Öyle olduklarına takılmayalım diye olacak, her iki bağımsız aday da çok iddialı konuşuyorlar.

Yine de bayağı masraflı kampanyaları nasıl yürüteceklerini merak etmeden duramıyorum.

Bu seçimde, AK Parti, iktidarda olduğu 20 yılda yaptıkları üzerine bir kampanya yürütecek. Bunu açıkladılar zaten. Ancak daha önceki sayısız seçimde aynı türden söylemler devrede olduğu için söyledikleri bu defa eskisi kadar etkili olmayabilir. Onlar da bunun farkında ve eskiye ek olarak depremle ilgili yapacaklarını da kampanya vaatleri arasına yerleştirmiş bulunuyorlar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 2.428 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 3.997 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.739 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.476 Okunma Tasarruf tedbirleri patronları sevindirmiş.. Cadde ve sokaklarda LED ışıklandırmaya geçilecekmiş… 14 Mayıs 2024 | 2.206 Okunma