Fehmi Koru Fehmi Koru

Seçime doğru: Sandıktan ne sonuç çıkacağı kadar sonrasında neler yaşanacağı da önemli…

İsmet Berkan’a, göründüğü yerlerde seçimin muhtemel sonucu hakkında ne düşündüğü soruluyormuş. Her sorana aynı kalıp cevabı verdiğini duyuruyor bugün: “Benim sizden daha fazla şey...

11 Mayıs 2023 | 3.031 okunma

İsmet Berkan’a, göründüğü yerlerde seçimin muhtemel sonucu hakkında ne düşündüğü soruluyormuş. Her sorana aynı kalıp cevabı verdiğini duyuruyor bugün: “Benim sizden daha fazla şey bildiğimi nereden çıkarıyorsunuz?”

Bana da soruluyor aynı soru, her soruya o günkü halime göre farklı bir cevap verdim bugüne kadar. Şimdi sorulsa vereceğim cevabı sizlerle paylaşabilirim: “Ben bu seçimde sandıktan değişim iradesinin çıkmasını bekliyorum. Ama bu bir tahmin değil, bir temenni.”

Öngörülerim bazen tutmasa da temennilerim seçim sonuçlarına genellikle yansımıştır. Bu defa da umarım öyle olur.

Eskiden seçimler ufukta göründüğü andan itibaren bir deyim yaygın kullanıma girerdi: ‘Sath-ı mail’ deyimi. Önce seçim sath-ı mailine girilir, seçim tarihi iyice yaklaştığında ise günler sayılmaya başlanırdı.

‘Sath-ı mail’ günümüz Türkçesinde ‘eğik düzlem’ anlamına geliyor. Şimdi onun yerine ‘son düzlük’ kalıbını kullanıyoruz. 

Artık ‘son düzlük’ ortamını da geçtik, bugünü ve oy kullanacağımız pazar gününü saymazsak, seçime şunun şurasında sadece iki gün kaldı. Göz açıp kapayıncaya kadar geçecek bir zaman yani.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.772 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.586 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.250 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 879 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma