Fehmi Koru Fehmi Koru

Oyumuzu kullanırken adayların vaatlerine mi kulak vermeliyiz? Bakın ben ne yapıyorum?

Böyle münasebetsizlikler, güncel haberlerde karşıma birden fazla aynı türden gariplikler çıktığında zihnime üşüşür. Bugünün münasebetsiz sorusu da, ülkenin dört bir tarafındaki...

26 Şubat 2024 | 0 okunma

Böyle münasebetsizlikler, güncel haberlerde karşıma birden fazla aynı türden gariplikler çıktığında zihnime üşüşür. Bugünün münasebetsiz sorusu da, ülkenin dört bir tarafındaki başkan adaylarının yerel seçim öncesinde açıkladıkları vaatlerle karşılaştığımda aklıma geldi.

Münasebetsiz ilk soru şu:

“Acaba Donald Trump dört yıllık başkanlık süresince kaç defa yalan söylemiş olabilir?”

Ülkesinde dört yıl boyunca -2016 ile 2020 yılları arasında- başkanlık yapmış olan Trump’ın yalancılığı meşhur. Hatta Washington Post gazetesi, bir mensubunu, onun halk önündeki konuşmaları sırasında sarf ettiği yalan olduğu kesin sözlerini takiple görevlendirmişti. O gazetecinin bulguları, her hafta, gazetede çetele halinde yayınlanmaktaydı.

Biraz önce Google’a yukarıdaki soruyu yönelttim ve cevabımı aldım. Birazdan o cevabı sizlerle de paylaşacağım, ama şu aşamada bütün okurlardan rakamla ilgili tahminde bulunmalarını bekliyorum.

Tahminde bulunduğunuz rakamın gerçek rakamın çok çok altında kalacağından emin olabilirsiniz. Çünkü rakam beni şaşkınlıktan ne yapacağını bilemez hale getirdi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tasarruf tedbirleri patronları sevindirmiş.. Cadde ve sokaklarda LED ışıklandırmaya geçilecekmiş… 14 Mayıs 2024 | 54 Okunma Fiyatların azdığı ülkemde devlette tasarruf tedbirleri paketi açıklanıyor.. Bu defa tutacak mı merakındayım… 13 Mayıs 2024 | 1.531 Okunma CHP’nin hamlelerine AK Parti’den karşı-hamle bekleyen dostumun sorusunu cevapsız bırakamadım 12 Mayıs 2024 | 2.085 Okunma Sinan Ateş suikastını azmettirenlerin hesaba çekilmesini en fazla isteyenlerdenim.. Fakat… 11 Mayıs 2024 | 2.496 Okunma ‘Normalleşme’den beklentiler karşılıksız mı kalacak? Öyle  düşünenler varsa da her siyasi hamle sonuç doğurur… 10 Mayıs 2024 | 766 Okunma