Fehmi Koru Fehmi Koru

Otoriter olmakla eleştirilen başkan seçime katılmayacağını açıkladı.. Taşlar oynuyor…

Basının iktidarın bir uzantısı olduğunun düşünüldüğü dönemlerde belirlenmiş bir uygulamaya nedense bir türlü son verilemedi.  Gazetecilerin meslek mensubu olduklarını...

03 Ekim 2021 | 1.192 okunma

Basının iktidarın bir uzantısı olduğunun düşünüldüğü dönemlerde belirlenmiş bir uygulamaya nedense bir türlü son verilemedi. 

Gazetecilerin meslek mensubu olduklarını ispatlamaları gerektiğinde muhataplarına gösterdikleri ‘basın kartı’ yakın zamanlara kadar Başbakanlık tarafından verilirdi, son üç yıldır o görevi Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı üstlenmiş bulunuyor.

Oysa demokratik ülkelerde çalıştıkları kurumların verdiği kart gazetecinin gazeteci olduğunu ispatlaması için yeterli sayılır.

İlle bir üst mercinin tasdiki gerekiyorsa, o gerekliliği meslek kuruluşları karşılıyor demokratik ülkelerde. Kartları gazetecilik örgütleri veriyor.

Bizde ise en üst merci -yani Cumhurbaşkanlığı- ‘basın kartı’ vermezse bir kimse gazeteci olduğunu ispatlayamıyor.

Veya öyle olacağı sanılıyor…

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 49 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.549 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.243 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 871 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma