Fehmi Koru Fehmi Koru

Muhalefet partilerinin şu aşamada cevap bulmak için kafa patlatmaları gereken üç temel soru var

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (17.01.2022)'' Muhalefet partilerinin şu aşamada cevap bulmak için kafa patlatmaları gereken üç temel soru var'' başlıklı yazısı.

17 Ocak 2023 | 1.799 okunma

Eskiler, birbirinden fazla hoşlanmadığını düşündükleri kişileri sıkça bir arada gördüklerinde “Allah muhabbetlerini artırsın” derlerdi.

Hem dua yerine geçer o cümle, hem de şaşırma ifadesidir.

CHP lideri ile hayatları o partiyle mücadeleyle geçmiş eğilimlerin günümüzdeki temsilcisi partilerin liderlerinin birbirleriyle samimiyetlerini gördükçe, ben de her defasında aynı temenni cümlesini kullanma ihtiyacı hissediyorum.

Bazen öyle olur, tanıdıkça beğenmemeye -hatta nefret etmeye- başladığınız yakın bildiğiniz insanlar olabildiği gibi, tanımadığınız, haklarında uzaktan olumsuz kanaat edindiğiniz kişilerle hasbelkader yakın hale geldiğinizde önyargılarınızın sarsıldığını hissedebilirsiniz.  

Sanıyorum 6’lı masa buluşmalarının altı partinin başkanları üzerinde öyle bir etkisi oldu.

İyi bir gelişme bu.

Benzer bir durum iktidar cephesi için de söz konusu. Orada da birbirleri hakkında olumsuz sözler, yakıştırmalar işitmeye alıştığımız liderler düşman çatlatırcasına samimi bir görüntü veriyorlar. 

AK Parti lideri de olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli telefonla görüşerek de mutabakat sağlayabilecekleri konuları bile yüz yüze gelerek görüşmeyi tercih ediyor ve her vesileyle birbirlerini ziyaretle yakınlıklarını perçinliyorlar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 2.183 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 678 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.873 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.403 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 754 Okunma