Fehmi Koru Fehmi Koru

MHP ve Bahçeli neyin peşinde?

Son zamanlarda zihnimi kurcalayan en önemli soru şu: Acaba MHP’ye ve lideri DevletBahçeli’ye hepimiz, yanında veya karşısında yer alan yorumcular olarak, yanlış bir açıdan mı bakıyoruz?.. Geçmişte...

09 Ocak 2018 | 32.642 okunma

Son zamanlarda zihnimi kurcalayan en önemli soru şu: Acaba MHP’ye ve lideri DevletBahçeli’ye hepimiz, yanında veya karşısında yer alan yorumcular olarak, yanlış bir açıdan mı bakıyoruz?..

Geçmişte başkanlık sisteminin en sert eleştirilerini MHP’li ağızlardan ve özellikle DevletBahçeli’den dinlemiştik. Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hiç de olumlu yaklaşmazdı MHP lideri; Erdoğan-Bahçeli atışmaları partilerin salı günleri yapılan grup toplantılarından Anadolu’ya yayılır, AK Parti ile MHP kitlelerini etkisi altına alırdı.

Şimdi adını da kendisinden koydurduğu ve adı dışında her şeyiyle ‘başkanlık sistemi’ olan ‘cumhur-başkanlık sistemi’ni en cerbezeli AK Partiliden daha fazla savunuyor ve TayyipErdoğan’ı da koşulsuz benimsiyor MHP lideri.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 146 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 895 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.370 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 753 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.290 Okunma