Fehmi Koru Fehmi Koru

Mektup üzerinde düşündükçe birden Taha Kıvanç’laştığımı fark ettim…

Taha Kıvanç ismi size ne hatırlatıyor bilmem; ama aşağıda okuyacağınız yazı Taha Kıvanç’ın üzerimdeki etkisiyle yazıldı.

21 Ekim 2019 | 6.339 okunma

Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektubun saygısız bir üslupla kaleme alındığı yalnız Türkiye’de genel kabul görmedi; ABD’de de haberdar olanlar mektubun metni açıklandığında dillerini yutacak hale geldiler.

Amerikalılar başkanlarıyla serbestçe alay da edebildikleri için televizyonların komedi programlarına kadar da düştü mektup konusu.

Hatta muhalif kanalların ana haber sunucuları birkaç programı Trump’ın mektubunun son cümlesiyle bitirip ardından kahkahayı bastılar.

Garip bir mektuptu gerçekten…

Bir devletin başkanı bir başka devletin başkanına gönderdiği yazılı metinde nasıl olur da böyle bir üslup kullanır?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 33 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.548 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.240 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 871 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma