Fehmi Koru Fehmi Koru

Kılıçdaroğlu’nun suçladığı ‘kiralık kalemler’ kim? CHP’li medya neyin peşinde?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu birilerinden ‘kiralık kalem’ diye söz etmiş galiba. Etraftan, CHP’yi destekleyen medyada bu çıkıştan rahatsızlık duyanlar olduğu izlenimi alıyorum. ‘Kiralık...

15 Haziran 2023 | 2.615 okunma

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu birilerinden ‘kiralık kalem’ diye söz etmiş galiba.

Etraftan, CHP’yi destekleyen medyada bu çıkıştan rahatsızlık duyanlar olduğu izlenimi alıyorum.

‘Kiralık kalem’ yakıştırması kolay hazmedilecek bir sıfat değil; medyada bundan rahatsızlık duyanlar çıkmasını anlayabiliyorum. Gerçekten de o sıfatla kendilerinin kast edildiğini düşünenlerin buna itiraz etmeleri doğal. 

Acaba CHP genel başkanı o çıkışla kimleri kast etmiş olabilir?

Bilmiyorum. Daha doğrusu bunu bilecek kadar yakından izlemiyorum medyamızı. Bazı gelişmeler neden sonra bana erişiyor. Bu defa da öyle oldu. Kılıçdaroğlu’nun o sıfatı kullandığı konuşmasını kaçırmışım; onun çıkışı medyada bazılarından tepki çekmiş, o gelişmenin de farkında olmamışım. Neden sonra olan bitenden haberim olabildi.

Yarım yüzyıla yakın siyasi gözlemciliğim süresince hiçbir liderin medyayla arasının sürekli iyi ve olumlu geçtiğini görmedim. Başlangıçta her lider medyanın gönlünü çelmek için çaba gösterir; sonrasında kendisini lidere yakın hisseden bazılarının bu konumunu partisine yön verme amacıyla kullanmaya kalktığını görünce veya böyle bir ihtimal belirince işin rengi değişir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sinan Ateş suikastını azmettirenlerin hesaba çekilmesini en fazla isteyenlerdenim.. Fakat… 11 Mayıs 2024 | 2.190 Okunma ‘Normalleşme’den beklentiler karşılıksız mı kalacak? Öyle  düşünenler varsa da her siyasi hamle sonuç doğurur… 10 Mayıs 2024 | 738 Okunma CHP -Özgür Özel- AK Parti’nin eski oyun taktiğini şimdi ona karşı devreye soktu.. İlk raund CHP’nin…  09 Mayıs 2024 | 4.204 Okunma AK Parti’de esas dikkat edilmesi gereken, iktidarın saflarındaki ayrışma… 08 Mayıs 2024 | 2.541 Okunma İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim 07 Mayıs 2024 | 1.107 Okunma