Fehmi Koru Fehmi Koru

Kendisi aday olmazsa, Tayyip Erdoğan, parlamenter sisteme dönüşün taşlarını döşeyebilir…

Erbakan Hoca, ileriye dönük, varsayıma dayalı konularda görüş açıklamasını isteyenlere “Şafii uleması böyle konularda görüş açıklamaya cevaz vermez” mukabelesinde bulunurdu. Tebessüm...

25 Ağustos 2021 | 8.177 okunma

Erbakan Hoca, ileriye dönük, varsayıma dayalı konularda görüş açıklamasını isteyenlere “Şafii uleması böyle konularda görüş açıklamaya cevaz vermez” mukabelesinde bulunurdu.

Tebessüm ederek…

Ancak bizim görevimiz, yalnızca bugünü açıklamak değil, günümüzde pişen konuların gelecekte alacağı hali de anlamaya çalışmak.

Sadece gazeteciler değil, siyaset dünyası içinde yer alanlar da gelecekle ilgililer, ilgilenmek zorundalar. Nitekim, bir TV programına katılan Saadet Partisi genel başkanı Temel Karamollaoğlu da, sandık ufukta göründüğünde ortaya çıkabilecek tabloyla ilgili sorulara cevap vermekte tereddüt etmemiş.

Doğru da yapmış. Herkesin çekinmeden görüşlerini açıklayacağı, eteklerindeki taşı döküp kendi hareketinin sınırlarını açıklayacağı günlerden geçiyoruz.

Benim daha önce burada açıkladığım yapılacak ilk seçimle ilgili öngörüm, adaylığına kesin gözüyle bakılan Tayyip Erdoğan’la ilgili. Her seçim öncesinde kendisini en ideal aday olarak göstermeye yarayan çıkışlar yapabilen ve bu yolla seçimlerden galibiyetle çıkan AK Parti genel başkanı Erdoğan’ın, önümüzdeki seçime lehine kullanabileceği fazla unsur olmadan gideceği görülüyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 606 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 3.330 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.720 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.468 Okunma Tasarruf tedbirleri patronları sevindirmiş.. Cadde ve sokaklarda LED ışıklandırmaya geçilecekmiş… 14 Mayıs 2024 | 2.203 Okunma