Fehmi Koru Fehmi Koru

Kavanoz dipli dünya.. Trump ABD dış politikasını kabadayılıkla yürütüyor…

ABD başkanı Donald Trump‘tan gelen en son ‘bombayı’ duydunuz mu? Pakistan başbakanı İmran Khan‘ı Beyaz Saray’da kabulü sırasında, istese Afganistan’ı yeryüzünden silebilecek durumda olduğunu söyledi Trump.

23 Temmuz 2019 | 3.757 okunma

Dediği aynen şu: “Afganistan’da savaşmak ve savaşı kazanmak isteseydik, o savaşı bir haftada kazanabilirdim. Fakat 10 milyon insanı öldürmek istemiyorum.”

Ülkeyi yeryüzünden silme tehdidi de bunlardan sonraki cümlesi.

Akıl alacak gibi değil, ama gerçek.

Afganistan, Suudi Arabistan, Türkiye ve İran…

Trump buna benzer tehditleri önüne gelen her ülke için savuruyor.

En çok yakınlık duyduğunu defalarca ifade ettiği Suudi Arabistan’a ve onun “Gerçekten kendisini çok takdir ediyorum” dediği kralı Salman Al-Saud‘a da, geçen yılın Ekim ayında, hem de kalabalık bir kitle karşısında, benzer bir tehdit çıkışı yapmıştı.

Tehdidi şuydu: “Suudi Arabistan’ı zengin oldukları halde biz koruyoruz; Kralı da, Kral Salman’ı, seviyorum aslında; ama yine de kendisine ‘Kral, seni biz koruyoruz, biz olmasak yerinde iki hafta bile kalamazsın’ dedim.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 558 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.576 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.400 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 754 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.301 Okunma