Fehmi Koru Fehmi Koru

İktidar olabilmek için ABD veya AB’yi arkaya almak şart mıdır? İşte tanıklığım…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (06.04.2022)''İktidar olabilmek için ABD veya AB’yi arkaya almak şart mıdır? İşte tanıklığım…'' başlıklı yazısı.

06 Nisan 2022 | 2.253 okunma

AK Parti’yi ABD mi iktidara getirdi?

Son günlerde tartışılan -daha doğrusu neredeyse tartışmasız kabul edilen- iddia bu.

İş insanı Ethem Sancak, İstanbul’daki bir üniversitenin hukuk fakültesinde düzenlenen ‘Türkiye’nin güvenliği ve NATO’ konulu bir panelde konuşurken, “Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik” cümlesini sarf etmiş…

“Biz” dediği AK Parti…

Yıllar önce de kanıtsız gündeme getirilen ve sonradan unutulan bu iddiayı, muhalif çevreler, bu defa, ‘tanıklı’ bir itiraf haline dönüştürme amacıyla kullanıyor. 

Bir tür rövanşist tavır da söz konusu.

“Rövanşist tavır” dememin sebebi, bu sözün, hükümetin iç güvenlikten sorumlu üyesinin bir süre önce ortaya attığı “Altılı masada konuşanların üzerinde birleştikleri metin, kamuoyuyla paylaşılmadan önce bir yabancı büyükelçiye gönderilip onayı alındıktan sonra yayınlandı” iddiasına bir cevap olarak kullanıldığını fark etmem.

İtham edilen partinin sözcüsü tarafından yalanlandığı halde, bakan, iddiasını tekrarlamaya devam ediyor.

“Hangi büyükelçi, ona metni kim götürmüş?” sorularına cevap teşkil edecek bir açıklama ise iddia sahibinden gelmiyor.

Uzun yıllar öncesine ait “Ne kadar gerçek dışı olursa olsun bir iddiayı sürekli tekrarlarsan inanılır” görüşü, günümüz siyasetinde yeniden kendisine mevzi bulabiliyor.

AK Parti hakkındaki ‘ABD’ merkezli iddia ise ‘tanıklı’…

İddiadan söz açıldığında sözün sahibinin ismi önüne hemen “Tayyip Erdoğan’ın yakın arkadaşı” sıfatı da ekleniyor.

Daha inanılır olsun diye…

İyi de Ethem Sancak’ın sanki tanığı imiş gibi aktardığı bu iddiayı, kuruluşu öncesinden başlayarak iktidara ulaştığı güne kadar ve sonrasında da uzun bir süre, en yakınında bulunarak AK Parti’yi izlemiş bir gözlemci olarak ben neden bilmiyorum?

Aynı soruyu şöyle de sorabilirim: Neden ben o iddianın tam tersi bir gözleme sahibim?

İktidar yolu nereden geçer

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tasarruf tedbirleri patronları sevindirmiş.. Cadde ve sokaklarda LED ışıklandırmaya geçilecekmiş… 14 Mayıs 2024 | 1.692 Okunma Fiyatların azdığı ülkemde devlette tasarruf tedbirleri paketi açıklanıyor.. Bu defa tutacak mı merakındayım… 13 Mayıs 2024 | 1.547 Okunma CHP’nin hamlelerine AK Parti’den karşı-hamle bekleyen dostumun sorusunu cevapsız bırakamadım 12 Mayıs 2024 | 2.085 Okunma Sinan Ateş suikastını azmettirenlerin hesaba çekilmesini en fazla isteyenlerdenim.. Fakat… 11 Mayıs 2024 | 2.510 Okunma ‘Normalleşme’den beklentiler karşılıksız mı kalacak? Öyle  düşünenler varsa da her siyasi hamle sonuç doğurur… 10 Mayıs 2024 | 767 Okunma