Fehmi Koru Fehmi Koru

İkinci tura doğru: Seçtiğimiz cumhurbaşkanı beş yıl ülkeyi yönetecek, sakın bunu unutmayalım

İlk kez deneyimlediğimiz iki turlu seçim sona erdiğinde kendimiz hakkında daha önce bilmediğimiz çok şey öğrenmiş olacağız. Seçim iki aday arasında geçiyor. Arkalarında partiler -hatta partilerden...

24 Mayıs 2023 | 1.694 okunma

İlk kez deneyimlediğimiz iki turlu seçim sona erdiğinde kendimiz hakkında daha önce bilmediğimiz çok şey öğrenmiş olacağız.

Seçim iki aday arasında geçiyor. Arkalarında partiler -hatta partilerden oluşan ittifaklar- var ama sonuçta iki kişi yarışıyor.

Sandığa gideceğiz ve bu ikiliden hangisinin ülkemizi beş yıl yönetecek cumhurbaşkanı olacağına oylarımızla karar vereceğiz.

Az değil, şimdi seçilecek kişi tam beş yıl ülkeyi yönetecek.

Ülkemizin cumhurbaşkanında aranması mutlaka gereken özelliklerine bakarak mı hangi adayı seçeceğimize karar vereceğiz?

Kim en bilgili, kim işgal edeceği koltuğu en iyi dolduracak, kim ülkemizi dışarıda en iyi temsil ederken içeride de insanlarımızın gönüllerini ferah tutacak, kim doğrulardan hiç ayrılmayacak, kim adaletten sapmayacak?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.007 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 752 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.281 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.224 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.878 Okunma