Fehmi Koru Fehmi Koru

İki kez 3. Dünya Savaşı engellendi.. İki olayda da Türkiye’ye ayıp edildi…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (18.11.2022)''İki kez 3. Dünya Savaşı engellendi.. İki olayda da Türkiye’ye ayıp edildi…'' başlıklı yazısı.

18 Kasım 2022 | 1.878 okunma

İşe bakın: Biz Türkiye’nin gözbebeği İstanbul’un kalbi mesabesindeki İstiklal Caddesi’nde patlayan bombayı konuşurken, dünyanın öbür ucunda, başka bir amaçla bir araya gelmiş dünya liderleri, 3. Dünya Savaşı çıkarıp çıkarmamayı tartışıyorlarmış…

Bereket henüz o raddeye gelinmediği kanaatiyle olmalı, tartışmalardan “Şimdilik savaş yok” kararı çıktı.

Endonezya’nın Bali adasında yapılan G-20 zirvesine katılan 20 lider arasında bulunan NATO ülkelerinin devlet ve hükümet başkanları, tam da bu konuda düzenlenen bir yan toplantıda buluştular ve savaş yapmamaya karar verdiler.   

Ukrayna devlet başkanı Volodymyr Zelensky’yi hayal kırıklığına uğratma pahasına hem de…

Olay şöyle başladı:

Salı günü, Polonya’nın Ukrayna sınırındaki Przewodow köyüne, üzerindeki yazılardan Rus yapımı olduğu anlaşılan bir füze düştü ve iki kişiyi öldürdü. İşgal amacıyla askerleriyle girdiği Ukrayna’da, en kritik savaş bölgesindeki Herson kentinden çekilmek zorunda kalmasının ardından Rusya’nın başlattığı intikamcı saldırılar sırasında yaşandı bu olay.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 49 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.549 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.243 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 871 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma