Fehmi Koru Fehmi Koru

Herkes öngördüğü iddiasında ama, seçim sonuçlarının böylesine bir dip dalga etkisi yapmasını bekleyen yoktu

Dün yapılan seçim yerel yönetimleri yenilemek için yapıldı ama ortaya çıkan sonucun yerelden öte bir anlamı var ve etkileri önümüzdeki günlerde daha iyi ortaya çıkacaktır. CHP uzun yıllardır...

01 Nisan 2024 | 0 okunma

Dün yapılan seçim yerel yönetimleri yenilemek için yapıldı ama ortaya çıkan sonucun yerelden öte bir anlamı var ve etkileri önümüzdeki günlerde daha iyi ortaya çıkacaktır.

CHP uzun yıllardır rüyasını görse inanamayacağı bir başarıya imza attı. Geçen yerel seçimde kazandığı büyükşehirlere yenilerini eklediği gibi, daha önce hiç kazanamadığı bazı illerde de belediye başkanlıklarını elde edebildi.

AK Parti kurulduğundan bu yana girilen çok sayıdaki seçimden sürekli geride çıkmışken, CHP, ilk kez bu seçimde, aldığı oyla onun önüne geçebildi.

İstanbul adayları Ekrem İmamoğlu rakibine 10 puan, Ankara adayları Mansur Yavaş ise rakibine neredeyse bir misli fark attı. Her iki ilde ilçelerin büyük bölümü CHP’ye geçti, belediye meclisinde muhalefet çoğunluğa sahip oldu.

Türkiye haritası CHP’yi temsil eden kırmızı renkle donandı, İstanbul da ilk kez ilçeleriyle kırmızılaştı.

Sonucun böyle çıkacağını, bir dip dalgaya dönüşeceğini AK Partililer öngöremiyorlardı, CHP’liler de bu kadarını muhtemelen beklemiyorlardı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 25 Okunma Tasarruf tedbirleri patronları sevindirmiş.. Cadde ve sokaklarda LED ışıklandırmaya geçilecekmiş… 14 Mayıs 2024 | 2.053 Okunma Fiyatların azdığı ülkemde devlette tasarruf tedbirleri paketi açıklanıyor.. Bu defa tutacak mı merakındayım… 13 Mayıs 2024 | 1.548 Okunma CHP’nin hamlelerine AK Parti’den karşı-hamle bekleyen dostumun sorusunu cevapsız bırakamadım 12 Mayıs 2024 | 2.087 Okunma Sinan Ateş suikastını azmettirenlerin hesaba çekilmesini en fazla isteyenlerdenim.. Fakat… 11 Mayıs 2024 | 2.512 Okunma