Fehmi Koru Fehmi Koru

Her alandaki takıntılar ‘büyük devlet’ rüyasını yerle yeksan ediyor

Kendim de geçmişte gazete ve dergilerde yıl sonu değerlendirmeleri yaptığım için bu yılın son haftasında benzer çabaların sergilendiği köşelerde yazılanları gıptayla ve biraz da iç...

02 Ocak 2022 | 2.328 okunma

Kendim de geçmişte gazete ve dergilerde yıl sonu değerlendirmeleri yaptığım için bu yılın son haftasında benzer çabaların sergilendiği köşelerde yazılanları gıptayla ve biraz da iç geçirerek okudum.

Gıpta etmemin sebebi, o çabayı gösterenlerin emeklerineydi.

İç geçirmem ise, yazarların içinden çıkılmaz bir labirente düşmüş hissini okuyana vermelerindendi.

Özellikle dış politika değerlendirmesi yapanların satırları arasında kaybolmamak mümkün değil.

Dışarıdaki itibarlı dergiler ve gazetelerde çıkan yazılarda da görüyorum; Türkiye’nin dış politikası başka ülkelerden bakanları da şaşkına döndürüyor. 

Hayatımın bir yıldan fazla bir bölümünü Londra’da (İngiltere) geçirdim. İki yılım Boston’da (ABD) yüksek lisans eğitimi ve araştırmayla geçti. Bir yıl kadar bir süre de Şam’da (Suriye) yaşadım. Gazeteci kimliğimle dünyada ayak basmadığım kıta kalmadı. Uğradığım bir kısım ülkeyle ilgili izlenim yazılarım ‘Tabana Kuvvet’ adlı bir kitapta toplandı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.051 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.578 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.243 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 873 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma