Fehmi Koru Fehmi Koru

Henüz fark edilmeyen bir gerçeği açıklıyorum: İktidar kendi eliyle kendine zarar veriyor

Türkiye’de meydana gelen gelişmelerle ilgili görüş açıklayan hemen herkes, neredeyse hepimiz, bir önemli konuyu gözden kaçırıyoruz: AK Parti ile küçük ortağı MHP, bir bütün olarak iktidar...

27 Kasım 2021 | 2.865 okunma

Türkiye’de meydana gelen gelişmelerle ilgili görüş açıklayan hemen herkes, neredeyse hepimiz, bir önemli konuyu gözden kaçırıyoruz: AK Parti ile küçük ortağı MHP, bir bütün olarak iktidar cephesi, her attığı adım, yaptığı açıklama ve aldığı kararla -yani sözlü ve fiili icraatıyla-, kendisine zarar veriyor.

Bir küçük grup dışında bütün millet de zarar görüyor, ancak en büyük zararı gören iktidar cephesi…

Daha önce bunun tam tersi olur, iktidar cephesi, her olayı kendi lehine çevirmeyi bilirdi; artık bunu başarmakta zorlanıyor.

İktidarın kendi eliyle kendine zarar verdiği gerçeğini, Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) da içinden geçilen süreçle ilgili bir açıklamayla sürece dahil edildiğini görünce daha iyi idrak ettim.

En son kullanılması gereken savunma çizgisine çekilmiş oldu iktidar cephesi…

Şu yakınlarda neler yaşandığına, bu gerçeği akılda tutarak, biraz yakından bakalım:

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 784 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.574 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.243 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 871 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma