Fehmi Koru Fehmi Koru

Hegemonya savaşında ilk iki ay: Yıkımın arasından kendini belli eden gerçekler…

Gazeteci Fehmi Koru’nun bugünkü (18.04.2022)''Hegemonya savaşında ilk iki ay: Yıkımın arasından kendini belli eden gerçekler…’’ başlıklı yazısı.

18 Nisan 2022 | 1.658 okunma

Savaşı unutmuş değilim.

Unutmak mümkün değil de ondan. İkinci Dünya Savaşı sonrasında o zamanlar Sovyetler Birliği adını taşıyan Rusya’nın da iştirakiyle oluşturulan ‘yeni dünya düzeni’nin ana gayesi “Avrupa’da bir kez daha savaş çıkmasın” idi. Vladimir Putin askerlerini Ukrayna’ya göndererek 75 yıllık ‘yeni dünya düzeni’ni bozdu.

Ukrayna’dan savaş manzaralarını ekranlarda ve gazete manşetlerinde görüyorsunuz.

İlk günlerde yazdığım ‘Taraflar tavırlarının savaşa yol açacağını biliyorlar mıydı?” soruma cevabı sonunda buldum…’ başlıklı yazımı şu cümleyle bitirmiştim: “Savaş nasıl gelişir, kaç gün veya kaç ay sürer, sonunda nasıl biter bilemem, ancak her şey olup bittiğinde fiilen savaşan tarafların -Rusya ile Ukrayna’nın- bu süreçten büyük hasar görerek çıkacağına ise eminim.”

Gözünü kan bürümüş insanların başkalarını faka bastırmaya kalkıştıklarında kendilerinin faka basmaları çok mümkündür. 

Victoria Hanım ile eşi Robert Bey’i tanıyalım..

Victoria Nuland ismini ABD-Türkiye ilişkilerini yakından izleyenler iyi bilir. Barack Obamadöneminde Beyaz Saray sözcüsüydü Victoria Hanım, şimdilerde ABD dışişleri bakanlığının üç numarası. 15 gün önce -4 Nisan 2022 tarihinde- Ukrayna konusunu liderler düzeyinde görüşmek üzere çıktığı Avrupa gezisinin Türkiye ayağı için geldiği Ankara’daydı. 

Kendisi Ukrayna kökenlidir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tasarruf tedbirleri patronları sevindirmiş.. Cadde ve sokaklarda LED ışıklandırmaya geçilecekmiş… 14 Mayıs 2024 | 620 Okunma Fiyatların azdığı ülkemde devlette tasarruf tedbirleri paketi açıklanıyor.. Bu defa tutacak mı merakındayım… 13 Mayıs 2024 | 1.538 Okunma CHP’nin hamlelerine AK Parti’den karşı-hamle bekleyen dostumun sorusunu cevapsız bırakamadım 12 Mayıs 2024 | 2.085 Okunma Sinan Ateş suikastını azmettirenlerin hesaba çekilmesini en fazla isteyenlerdenim.. Fakat… 11 Mayıs 2024 | 2.499 Okunma ‘Normalleşme’den beklentiler karşılıksız mı kalacak? Öyle  düşünenler varsa da her siyasi hamle sonuç doğurur… 10 Mayıs 2024 | 766 Okunma