Fehmi Koru Fehmi Koru

Halk orduyu dinlemedi; liderleri hapiste, partileri kapatılmış bir kadroyu sandıktan güçlü çıkardı…

İşe bakın siz: Ülkenin siyasi hayata da hakim ordusu, tam üç kez koltuğundan ettiği eski başbakanı, aynı göreve yeniden gelmesi amacıyla, gurbet hayatı yaşadığı Londra’dan getirip...

12 Şubat 2024 | 0 okunma

İşe bakın siz: Ülkenin siyasi hayata da hakim ordusu, tam üç kez koltuğundan ettiği eski başbakanı, aynı göreve yeniden gelmesi amacıyla, gurbet hayatı yaşadığı Londra’dan getirip seçime katılmasını sağladı, ama Perşembe günü yapılan seçimde hiç beklenmedik bir şey oldu: Ordunun istediği eski başbakanın partisi seçimde beklenen başarıyı gösteremedi.

Ordunun ne yapıp edip cezaevine göndererek aday olmasını engellediği bir başka politikacının kadrosu sandıkta başarılı oldu.

Ülkenin dört bir tarafından hile yapıldığı itirazları eşliğinde hem de…

Seçimin yapıldığı gün ülkenin interneti de kesildi.    

Merak etmiş olabilirsiniz: Bu gelişme Pakistan’da yaşandı.

Pakistan ordusu ülkenin gerçek sahibi. Hemen her önemli konuda son sözü ordu söylüyor. Politikacılar da, genellikle, ülkenin bu gerçeğine uygun tavırlar benimsiyorlar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tasarruf tedbirleri patronları sevindirmiş.. Cadde ve sokaklarda LED ışıklandırmaya geçilecekmiş… 14 Mayıs 2024 | 1.692 Okunma Fiyatların azdığı ülkemde devlette tasarruf tedbirleri paketi açıklanıyor.. Bu defa tutacak mı merakındayım… 13 Mayıs 2024 | 1.547 Okunma CHP’nin hamlelerine AK Parti’den karşı-hamle bekleyen dostumun sorusunu cevapsız bırakamadım 12 Mayıs 2024 | 2.085 Okunma Sinan Ateş suikastını azmettirenlerin hesaba çekilmesini en fazla isteyenlerdenim.. Fakat… 11 Mayıs 2024 | 2.510 Okunma ‘Normalleşme’den beklentiler karşılıksız mı kalacak? Öyle  düşünenler varsa da her siyasi hamle sonuç doğurur… 10 Mayıs 2024 | 767 Okunma