Fehmi Koru Fehmi Koru

Futbolunuz ne ise siyasetiniz de odur.. Takım iyi kurulmamış, stratejiniz iyi belirlenmemiş ise ‘mucize’ beklersiniz…

Futbolu bütün özellikleriyle bilmeyenler son iki gece üst üste yaşananlara “Mucize bu” tepkisini veriyorlar… Oysa, futbolda da, hayatın neredeyse bütün alanlarında olduğu gibi, olağanüstülükler pek yoktur...

09 Mayıs 2019 | 5.629 okunma

Kendi takımının niteliklerini sonuna kadar değerlendirme, karşı takımın eksikliklerini, yumuşak karnını iyi tespit edip hepsini kullanma üzerine oturan akılcı bir strateji ile, maç sırasında fark edilen açıklara uygun taktikler genellikle sonuç almayı sağlar.

Neden mi söz ediyorum?

Futbolda da siyasette de ‘mucize’ yoktur

Avrupa futbol takımlarının birbirlerine karşı yarıştıkları Şampiyonlar Ligi’nde yarı final karşılaşmalarının ikinci maçları önceki gece ile dün gece yapıldı. İlk karşılaşmalarda önde çıkan iki takım (Barcelona ve Ajax) bu hafta sahalara ilk maçların avantajıyla çıktılar; ancak geçen hafta hiç gol atamadığı halde kalesinde üç gol gören Liverpool ile aynı hafta kendi sahasında yediği bir gole cevap verememiş olan Tottenham -ikisi de İngiliz takımı- bu haftaki maçlarda rakiplerini dize getirip yarışmadan elemeyi başardılar.

Liverpool önceki gece tam dört gol attı ‘yenilmez’ bilinen Barcelona’ya; Tottenham dün geceki rövanş maçında da iki gol yedikten sonra üç golü arka arkaya sıralayarak müthiş bir geri dönüşe imza attı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.131 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 752 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.283 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.225 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.879 Okunma