Fehmi Koru Fehmi Koru

Dünya 1930’ları andırıyor.. Büyük savaşlar olmaz ama olmuş gibi etkilenebiliriz…

Günümüzde ülkelerin çoğunu içine çekecek büyük savaşların patlaması hayli zor, ancak uluslararası ilişkiler ortamı mevzii ihtilafların çıkmasına müsait ve ihtilafların varlığı geçmişte ancak savaşlarla oluşabilen zemin kaymalarına yol açabiliyor.

21 Eylül 2020 | 1.606 okunma

Bilgiye erişimin eskisinden çok daha kolaylaştığı bir çağda yaşıyoruz. Hemen her konuda bilgi bir tık uzağımızda. Günlük haberleri kaynağından almak, dünyanın dört bir tarafında neler olduğunu, olanların uzmanlar tarafından nasıl değerlendirildiğini öğrenmek fazla zor da değil, pahalı da. Sonuçta hem bilgi sahibi olmak hem de bir kanaate varmak mümkün. 

Öte yandan, günümüzde bilgiyi önemsizleştiren bir ortamın varlığından da söz edilebilir. Doğru yerine yanlışı, gerçek ile çakmayı yer değiştirmeye yarayan yöntemler ve o yöntemleri başarılı kılacak çeşitli medya ve sosyal medya imkanları bulunuyor.

Bilgi sahibi olması beklenen meslek sahipleri arasından bilgisini saklayanlar ya da gerçeği bildiği halde yanlışı savunanlar çıkabiliyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.051 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.578 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.243 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 873 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma