Fehmi Koru Fehmi Koru

Dördüncü raund: Kumpaslarda kaybetmemek isteyen, parmağa değil parmağın gösterdiği yöne bakmalı…

Eski günlerde ahşap makam masalarının üzerine cam, cam ile ahşap gövde arasına da fotoğraflar, önemli uyarılar ve unutulmaz sözler yerleştirilirdi.

26 Kasım 2019 | 4.946 okunma

Benim masamda, Financial Times gazetesinden keserek yerleştirdiğim, “Bir kölenin en büyük arzusu kölelikten azat olmak değil, kendine ait bir köleye sahip olmaktır” özlü sözü bulunuyordu.

Bugün bile zihnime kazılı duran o söz ABD’nin kurucu babalarından Benjamin Franklin’e aittir.

Şimdi artık üstü cam ahşap masalar kullanılmıyor, ama sonuçta her an hatırlamamız gereken özlü sözlere ihtiyacımız devam ediyor. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na makam odasının görünür bir yerine şu eski Çin atasözünü yerleştirmesini tavsiye ederim: “Bir parmak ayı gösterdiğinde akıllılar aya, aptallar ise parmağa bakar.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 2.345 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 686 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.875 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.403 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 754 Okunma