Fehmi Koru Fehmi Koru

Dolar düştü, TL değerlendi.. Sebebi ABD ve AB ile iyileşme niyeti olabilir.. İstanbul seçiminin yaklaşması da…

İstanbul seçiminin yenilenmesi kararı sonrası 6 TL’nin üzerinde seyretmeye başlayan doların değeri dün yeniden 6 TL’nin altına düştü.Acaba neden?

31 Mayıs 2019 | 7.523 okunma

Tabii bu soruya cevap verebilmek için önce doların TL karşısındaki değerinin neden bir inip bir çıktığına bakmamız gerekiyor.

Bakmayın siz benim ‘bir inip bir çıktı’ dememe; hepimiz biliyoruz, milli paramızın değeri genellikle aşağıya iniyor. Son bir yıl içerisinde paramız pula döndü. [2018 Mayıs ayında dolar 4.2 TL’den işlem görüyordu, şimdi 6 TL civarında; bir yılda görülen değer kaybı yüzde 50 kadar.]

Ekonomi ile her şey yakından ilişkili. ‘Tek adam yönetimi’ görüntüsü, hak ve özgürlükler ile hukukun üstünlüğü konularında geriye gidişler ve dış politikada savruluşlar ister istemez paramızın değerine de yansıyor. Demokrasi ile piyasalar arasında birebir ilişki var çünkü.

İyi de, hep aşağıya doğru giderken dün neden yön değiştirdi paramızın değeri?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.161 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.579 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.245 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 875 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma