Fehmi Koru Fehmi Koru

Cumhur İttifakı adayını tek kişi -Devlet Bahçeli- belirledi; Millet İttifakı’nın adayını millet belirlesin…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (26.01.2022)'' Cumhur İttifakı adayını tek kişi -Devlet Bahçeli- belirledi; Millet İttifakı’nın adayını millet belirlesin…'' başlıklı yazısı.

26 Ocak 2023 | 1.903 okunma

Televizyonlardaki tartışma programlarında tanınır hale gelen bir yorumcu, yeterli sayıda insan kendisi için imza verip cumhurbaşkanlığı adayı olmasını sağlarsa kabul edip etmeyeceği sorulduğunda, “Elbette, neden olmayayım” cevabını vermiş.

Doğal bir cevap, gerçekten de makam için gereken şartlara sahipse neden olmasın?

Günümüzde insanlar, başkaları yadırgasa bile, kendilerini belli makamlara layık görebiliyorlar, ben işte bunu doğal buluyorum. Muhtemelen kamuoyunda isimleri aday olarak geçenlerle kendilerini mukayese ediyor o insanlar ve sözü edilen görevi daha iyi yapabilecekleri kanaatine varıyorlar.

Başkaları da onlara bakıp içlerinden “Neden ben olmayayım?” düşüncesini geçiriyorlarsa ona da şaşırmam.

Bugün, 26 Ocak 2023, ‘6’lı masa’ diye de anılan Millet İttifakı’nı oluşturan altı partinin liderleri yeniden bir araya gelecek ve işin başından beri “Seçim tarihi belli olsun, ondan sonra” diye erteleyegeldikleri cumhurbaşkanı adayı konusunu görüşecekler.

Çoğu kişi onlardan artık adaylarını açıklamalarını bekliyor; ancak rivayet odur ki, aday ismi açıklamakta yine acele etmek niyetinde değillermiş. Bugünkü buluşmalarında aday belirleme usulünü konuşacaklar, isim açıklamayı ise ortak bir mitinge bırakacaklarmış…

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.140 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.002 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 709 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.888 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.415 Okunma