Fehmi Koru Fehmi Koru

Çiller yeniden siyasette.. Yeni seçim yasası.. Ve medyamız.. Böyle başa böyle tarak…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (13.03.2022)''Çiller yeniden siyasette.. Yeni seçim yasası.. Ve medyamız.. Böyle başa böyle tarak…'' başlıklı yazısı.

13 Mart 2022 | 2.886 okunma

Ülkemizin ilk kadın başbakanı Tansu Çiller hayli uzun bir aradan sonra yeniden siyasete dönme hazırlığında. Geçmişte yolunun kesiştiği partiler kendisine ilgi göstermediği için biraz keyfi kaçsa bile, yakın zamanda Bizim Parti olan ismini Büyük Türkiye Partisi’ne dönüştüren bir siyasi kuruluşun kendisine “Bize gel, başımıza geç” teklifinde bulunduğu anlaşılıyor.

Bazı yorumcular Tansu Çiller’in siyasete dönüş hazırlığını önümüzdeki seçimin sonucunu etkileme amaçlı bir niyete bağlıyor. İktidar cephesinden muhalefet partilerine kayabilecek oyların bir bölümüne yeni adres olması hesabı yapılıyormuş. Eski başbakanın bu yola telkinle girdiği de ima ediliyor.

Farklı düşünüyorum. Eski başbakanın siyasete girmesini AK Parti adına karar verenlerin arzu edebileceğini sanmıyorum da ondan.

Arzu etmeleri hesap hatası olurdu.

Tansu Çiller’in başında bulunacağı bir parti, oyunu daha çok, iktidar cephesini oluşturan AK Parti ile MHP’den kopan ve şu ana kadar nereye gideceğine karar veremeyen kesimden alacaktır.

Neden böyle düşündüğümü açıklayayım:

Çiller siyasete girer girmez, ülkenin içinden geçtiği sıkıntılı ortamda ne düşündüğü, sorunlarla ilgili hangi çözümleri tavsiye ettiği konularında görüş açıklaması kendisinden beklenecektir.

Ekonomi profesörüdür, ekonomide yaşanan sıkıntılarla…

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tasarruf tedbirleri patronları sevindirmiş.. Cadde ve sokaklarda LED ışıklandırmaya geçilecekmiş… 14 Mayıs 2024 | 1.423 Okunma Fiyatların azdığı ülkemde devlette tasarruf tedbirleri paketi açıklanıyor.. Bu defa tutacak mı merakındayım… 13 Mayıs 2024 | 1.544 Okunma CHP’nin hamlelerine AK Parti’den karşı-hamle bekleyen dostumun sorusunu cevapsız bırakamadım 12 Mayıs 2024 | 2.085 Okunma Sinan Ateş suikastını azmettirenlerin hesaba çekilmesini en fazla isteyenlerdenim.. Fakat… 11 Mayıs 2024 | 2.504 Okunma ‘Normalleşme’den beklentiler karşılıksız mı kalacak? Öyle  düşünenler varsa da her siyasi hamle sonuç doğurur… 10 Mayıs 2024 | 766 Okunma