Fehmi Koru Fehmi Koru

Bir uzman ekonomi yazarından ‘‘Yarın her şey daha güzel olacak’’ müjdesi…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (19.07.2022)''Bir uzman ekonomi yazarından ‘‘Yarın her şey daha güzel olacak’’ müjdesi…'' başlıklı yazısı.

19 Temmuz 2022 | 3.436 okunma

İktidarlar başlarda her görüşe kulak vermeye hazır görünür, kadrosu içerisinden akıllı olanlar bu özelliklerini sonuna kadar korumaya çalışırlar. İktidarların sona yaklaştığı tek yönlü şartlanma izlenimi alınmasından da anlaşılır…

AK Parti’nin 20 yılı bulan iktidarında durum bu anlamda ne?

Sorunun cevabını ekonomi konusuna biraz yakından bakarak vermeye çalışacağım.

Ekonomide iktidarın görüşlerine önem verdiği ‘uzman’ kişiler ve yazarlar var; onları yalnızca dinlemek ve okumakla kalmıyor, açıklamalarıyla onların yazılarına malzeme katkısı da sağlıyor. Politikalarına karşı çıkanların yazılarını da okudukları anlaşılıyor; ancak onları daha çok tavsiyelerini tutmama amacıyla takip ediyor iktidar cephesi.

Benim işim kolay. İktidarın bu özelliğini bildiğim için, ne düşünüldüğünü, kısa, orta ve uzun vadede ne yapılıp yapılmayacağını öngörmekte zorlanmıyorum.

Övgü yerine almayınız, ama gerçek şu: Bugüne kadar iktidar cephesinin ekonomi alanında ne yapıp yapmayacağı yolundaki çoğunu yorumlarıma sindirmekle yetindiğim tahminlerimde yanılmadım.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 606 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 3.330 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.720 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.468 Okunma Tasarruf tedbirleri patronları sevindirmiş.. Cadde ve sokaklarda LED ışıklandırmaya geçilecekmiş… 14 Mayıs 2024 | 2.203 Okunma