Fehmi Koru Fehmi Koru

Başkan koltuğundan olunca en yakınları boş durmuyor, onu kötüleyecek kitaplar yazıyorlar…

İki başkan bir araya geliyor. Görüşmenin başlamasından önce mutat olduğu üzere medya önüne çıkacaklar; tam o sırada, uzaktan gelen başkan diğer başkana şunları...

29 Eylül 2021 | 3.155 okunma

İki başkan bir araya geliyor. Görüşmenin başlamasından önce mutat olduğu üzere medya önüne çıkacaklar; tam o sırada, uzaktan gelen başkan diğer başkana şunları söylüyor: 

“İlk birkaç dakika, kameralar açıkken, seninle ilgili biraz sert çıkışlar yapacağım; basın mensupları ayrılınca konuşuruz. Tamam mı?”

Ve öyle de yapıyorlar. Kameralar önünde atıp tutan başkan yüz yüze görüşmede muhatabına farklı davranıyor.

Kamera aslanı olanı, ABD’nin bir önceki başkanı Donald Trump. Muhatabı da Rusya devlet başkanı Vladimir Putin… İkili görüşme G-20’nin Osaka’da 2019 yılında yaptığı zirvede gerçekleşirken aralarında böyle bir konuşma geçiyor. 

Dünya -Amerikan halkıyla birlikte-, bu garip tavrı, Trump’ın seçim kampanyasında (2016) yanında yer alan, başkan seçilince Beyaz Saray’a taşıyıp kendisine basın sözcüsü yaptığı, Beyaz Saray’daki son birkaç ayı başkanın eşi Melanie Trump’ın özel kalem müdürü olarak geçirmiş, Stephanie Grisham’ın yazdığı anılardan öğreniyor.

Devlet görevlisi oluyor kadın, ama aynı zamanda evin kızı gibi bir şey. Trump’ların her şeylerine vakıf.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.140 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.002 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 709 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.888 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.415 Okunma