Fehmi Koru Fehmi Koru

Azerbaycan ‘kardeş’, Ermeniler ile çözmemiz gereken sorun var; ama bize düşen ağabeylik ve sorun çözücülük olmalı…

İki ülke üzerinde hak ve adaletten yana bir ağabey görüntüsü Türkiye’ye daha fazla yakışır. Bizim başka ülkelerle ihtilaflarımızda zaman zaman araya giren ABD ve Rusya gibi, Azerbaycan ile Ermenistan’ın çatışma ortamında, Türkiye aynı konuma kendisini getirebilir.

29 Eylül 2020 | 1.419 okunma

Amerika’da yüksek lisans eğitimini Harvard Üniversitesi’nde aldım. Bizim bölüme o yıl yalnızca beş öğrenci kabul edilmişti. İçlerinde tek evli ben olduğum için diğer dört dönem arkadaşını, Ortadoğu ağırlıklı dersler aldığımızdan ilgi duyacaklarını düşünerek, ‘Türk mutfağından örnekler sunma’ vaadiyle eve yemeğe davet etmiştim.

Biri gelmedi. 

Gelmeyen dönem arkadaşım, Ermeni asıllı Amerikalı bir genç kızdı.

O akşamı birlikte geçirdiğimiz gruba “Neden?” diye sorduğumda, içlerinden birinin, “Kendisini zehirleyeceğinizi düşünmüştür” dediğini aradan 40 yıl geçmesine rağmen dün gibi hatırlıyorum.

Ara iyileşsin diye az çalışılmadı

Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı döneminde iç ve dış sorunlarla çözüm odaklı uğraşılırken, Ermenistan’la da 100 yıllık sorunu geride bırakmayı amaçlayan bir yakınlaşma girişimi yaşanmıştı, hatırlayacaksınız.

Fikstürde öyle çıktığı için Ermenistan’la milli maç yapılacaktı. Cumhurbaşkanı Gül, maçı izlemek üzere başkent Erivan’a gitti ve maçı orada, Ermenistan cumhurbaşkanı Sarkisyan ile birlikte izledi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 2.538 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 700 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.880 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.403 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 754 Okunma